Zzp-modelovereenkomsten bemiddeling verlengd tot uiterlijk 1 januari 2022
20 september 2021, 14:36

De bestaande modelovereenkomsten bemiddeling mogen voorlopig gebruikt blijven worden. Dat heeft de Belastingdienst bevestigd.

Na het online bijpraatmoment voor onze leden op 31 augustus jl. zijn de nieuwe modelovereenkomsten bemiddeling (geen gezag en vrije vervanging) voorgelegd aan de Belastingdienst. In afwachting van goedkeuring van de nieuwe modellen, heeft de Belastingdienst bevestigd dat de bestaande modelovereenkomsten bemiddeling voorlopig gebruikt mogen blijven worden. De huidige modellen zouden aflopen op 23 september 2021.

De Belastingdienst schrijft: “Hierbij bevestig ik dat de huidige overeenkomsten nog mogen worden gebruikt tot 1 januari 2022. Bedoeling is uiteraard om eerder tot een afstemming van de voorgelegde overeenkomsten te komen. Mochten wij hierin slagen, dan vervalt deze goedkeuring per datum goedkeuring van de nieuwe overeenkomsten.” We houden u uiteraard tijdig op de hoogte van de ontwikkelingen.

Overigens is op het moment van schrijven de geldigheidsduur van beide modellen bemiddeling op de website van de Belastingdienst nog niet aangepast. Wij hebben verzocht de informatie te updaten en hebben de bevestiging gehad dat de Belastingdienst hiermee bezig is.

Tot slot: gebruikt uw organisatie een eigen model? Vergeet dan niet verlenging aan te vragen. De modelovereenkomsten worden niet automatisch verlengd.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Josien van Breda (voorzitter@i-zo.nl)