Update over de verlenging van modelovereenkomsten bemiddeling
15 juli 2021, 09:08

De modelovereenkomsten bij bemiddeling zijn voorlopig verlengd tot 23 september. I-ZO is in samenwerking met ABU in gesprek met de Belastingdienst om tot een verbeterde modelovereenkomst te komen.

De huidige modelovereenkomst bemiddeling van ABU is verlengd tot 23 september aanstaande. Wij zijn in overleg met de Belastingdienst over verlenging. Dit overleg verloopt constructief. Wij kunnen ons deels vinden in de opmerkingen van de Belastingdienst en hebben goede hoop dat we eruit gaan komen voor het aflopen van de termijn. Maar we grijpen dit moment ook aan om het model op een aantal punten te verbeteren, vooral op het punt van leesbaarheid.

Arno Spuij (Beleidsadviseur fiscale zaken van ABU) en Josien van Breda (voorzitter I-ZO) werken met een aantal leden aan de nieuwe conceptversie. Deze leden hadden zich naar aanleiding van het vorige bijpraatmoment aangemeld. Binnenkort volgt een online bijeenkomst waarin de nieuwe conceptversie wordt besproken, voordat deze naar de Belastingdienst gaat. Indien uw organisatie graag inspraak heeft bij deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Josien van Breda (voorzitter@i-zo.nl) of Arno Spuij (spuij@abu.nl).

Mocht uw organisatie een eigen modelovereenkomst gebruiken, vergeet dan niet op tijd verlenging aan te vragen. De modelovereenkomsten worden niet automatisch verlengd.