Kabinet vraagt hulp van opdrachtgevers bij uitwerken webmodule
11 april 2019, 12:47

Het kabinet roept de hulp in van opdrachtgevers bij het verder uitwerken van de webmodule die wordt ontwikkeld als onderdeel van de nieuwe zzp-maatregelen. Opdrachtgevers ontvangen een oproep om hun praktijkervaringen te delen, zodat de webmodule in de toekomst zo goed mogelijk werkt.

De inzet is dat de vragenlijst uit de webmodule met zo min mogelijk vragen zo effectief mogelijk werkt. Informatie uit de huidige praktijk is bij het ontwikkelen zeer welkom. Daarom ontvangen 1000 opdrachtgevers een vragenlijst. Nadat deze vragenlijsten zijn verwerkt, zal een kortere vragenlijst worden ontwikkeld. Deze vragenlijst zal vervolgens getest worden om vast te stellen wat de foutmarge is en in hoeveel gevallen geen opdrachtgeversverklaring kan worden afgegeven.

Aan de uitkomst van het invullen van de vragenlijst uit het onderzoek kunnen nog geen conclusies worden getrokken over de arbeidsrelatie, omdat de webmodule nog in ontwikkeling is.

Commentaar: Het zou een goede zaak zijn als openbaar wordt gemaakt in welke sectoren de aangeschreven 1000 opdrachtgevers werkzaam zijn. Is er ook aan gedacht om aan intermediairs die aan zzp-dienstverlening doen, deze vragenlijst te sturen?