Vuurwerk
14 januari 2019, 16:50

Oudjaarsavond ben ik na de traditionele bingo knallend aan het nieuwe jaar begonnen. Bingo en vuurwerk blijken goede ingrediënten te zijn voor een gezellige avond. Maar geldt dit ook voor 2019?

Tijdens de succesvolle kick-offbijeenkomst op 11 december 2018 van het Platform zzp-dienstverleners gaf Johan Leupen van het FD een inkijkje in de Haagse politiek. Helaas verwacht hij geen vuurwerk het komend jaar. De coalitie zit vast aan het coalitieakkoord en Europese regelgeving en probeert nu via een onderzoek van de commissie-Borstlap in beeld te brengen hoe de toekomst van werk eruit komt te zien en welke wetten en regels daarbij passen. En ook bij de Wet arbeidsmarkt in balans vragen de deelnemers zich af of deze wet de gewenste balans brengt.

Kortom, van de politiek hoeven we dit jaar geen vuurwerk te verwachten. En liever ook geen bingo. Als gezelschapsspel hartstikke leuk. Maar om nu lijdzaam af te wachten welk nummertje er uit de Haagse bingomolen rolt? Nee, daar pas ik voor en dat past ook niet bij het Platform zzp-dienstverleners. Dankzij wetenschappelijk onderzoek en alle informatie van deelnemers zijn we kennisleider en deskundige en betrouwbare gesprekspartner. Zo hebben eind vorig jaar een whitepaper gepubliceerd. Dit onderzoek heeft een aantal vragen opgeroepen, waar wij verder mee aan de slag willen gaan. Dat gaat ons mooie inzichten opleveren over het belang van zzp-dienstverleners nu en in de toekomstige arbeidsmarkt. Je zult dit jaar luid en duidelijk van ons horen waarom de zzp-dienstverleners een onmisbare schakel zijn voor zzp’ers en opdrachtgevers. Als Den Haag geen vuurwerk heeft, dan gaan wij dat doen. Ik wens je een knallend 2019!