“Bij I-ZO heb ik eindelijk gelijkgestemden gevonden”
1 juni 2021, 11:06

De leden van I-ZO zijn organisaties die weten hoe zzp-bemiddeling er in de praktijk aan toe gaat. In deze nieuwe reeks leggen we per lid een aantal vragen voor. Dit keer komt de Care4 Group aan bod; een gespecialiseerd bemiddelingsbureau dat gekwalificeerd personeel inzet in de gezondheidszorg, via detacheren, uitzenden en zzp-bemiddeling. Directeur Louisa Marinussen deelt haar visie op flexibele arbeid in de zorg.

Vraag 1: Wat maakt jullie uniek?

De Care4 Group is uniek omdat wij als kundige en ervaren partner binnen de zorg veel meer doen en kunnen dan alleen zorgpersoneel leveren. Inmiddels draaien wij al vele jaren mee en veel van onze interne collega’s hebben zelf ook een achtergrond in de zorg. We kunnen dus meedenken en schakelen met onze klanten, op allerlei gebieden, zoals personeelsplanning, werving, arbeidsrecht en scholing & ontwikkeling. We begrijpen wat de overwegingen zijn van onze klanten. Onze slogan is niet voor niets Samen Zorg Beter Maken!

Daarnaast waardeert ons netwerk dat we snel handelen, juist in de zorg is dit belangrijk. We hebben een afspraak-is-afspraak-mentaliteit en kiezen voor een persoonlijke aanpak.

Vraag 2: Wat is de beste match tussen zzp’er en opdrachtgever die je bij jouw organisatie ooit hebt gezien, of degene die je het meest is bijgebleven?

De beste match tussen zzp’er en opdrachtgever is moeilijk te zeggen na al die jaren, we bemiddelen ontzettend veel zorgprofessionals. Door goed te luisteren naar de behoeften van zowel de klant als de zzp’er, creëren we de juiste match. Omdat wij vele verschillende partijen bedienen, kunnen zzp’ers ook verschillende opdrachten aannemen en dus verschillende zorgsettingen ervaren. Deze kennis nemen ze op hun beurt mee naar de klant waar ze gaan werken.

Vraag 3: Hoe ziet goed opdrachtgeverschap er voor jou uit? Hoe brengen jullie dat in de praktijk?

Persoonlijk spring ik al jaren in de bres voor onze zzp’ers, zeker in deze voor hen erg onduidelijke tijden. Ik probeer overal dicht op het vuur en de informatie te zitten, om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Wat ik hiermee wil aangeven, is dat we niet naar een verdienmodel op korte termijn kijken, maar naar het grotere geheel. We stellen onszelf de vraag: wat is op de lange termijn het beste voor de zorg en de zzp’-ers binnen de zorg? En hoe kunnen we anticiperen op nieuwe ontwikkelingen binnen de zzp-wetgeving?

Uiteraard hebben we er ook oog voor dat alles goed geregeld is voor onze klanten en zzp’ers. Zij verdienen transparantie in onze werkwijzen. Problemen of onduidelijkheden lossen we in goed overleg op.

Verder zie ik veel elementen van goed opdrachtgeverschap als hygiënefactoren; dingen die vanzelfsprekend zijn. Je moet op de hoogte zijn van de belangen van diegene, je moet diegene correct bejegenen en behandelen etc.

Vraag 4: Hoe verwacht je dat de arbeidsmarkt zich de komende vijf jaar zal ontwikkelen? En welke rol willen jullie pakken?

Mijn hoop is dat er de komende jaren eindelijk duidelijkheid komt binnen zorg zzp-land, een toepasbare wetgeving, die eindelijk het wilde westen weer temt, dat momenteel is ontstaan. Daarmee weer meer ruimte, voor de beter gereguleerde vormen, zoals uitzenden en detacheren.

Helaas is het flexibel werken steeds duurder en ingewikkelder geworden. We zullen ons dus moeten blijven ontwikkelen en als partner organisaties bijstaan met advies, om relevant te blijven en onze toegevoegde waarde aan de zorg te blijven bewijzen.

Vraag 5: Wat is de grootste uitdaging voor de toekomst voor jouw vakgebied?

De grootste uitdaging is personeelskrapte binnen de zorg, de slechte reputatie binnen onze overheid ten aanzien van flexibel werken en het daarmee steeds duurder worden hiervan en dus de jarenlange onzekerheid met betrekking tot zzp’ers in de zorg.

Vraag 6: Waarom ben je lid van I-ZO?

Bij I-ZO heb ik eindelijk gelijkgestemden gevonden. Voorheen voelde ik me een roepende in de woestijn, met al mijn zorgen over de huidige situatie met betrekking tot zzp’ers in de zorg. Ik zit nu dicht op het vuur en kan ook zelf meedenken met de partijen die nog dichter op het vuur zitten en ook lobby voeren richting de beleidsmakers.

Verder vind ik het heel leerzaam om met concullega’s de materie en praktijk te bespreken.

Vraag 7: Heb je verder nog nieuwtjes of een boodschap die je mee wilt geven?

Ik denk dat we nog flink geduld moeten hebben, voordat de problematiek wordt opgelost. In de tussentijd maken we hele mooie plannen binnen I-ZO om zo correct mogelijk door te werken en ons te onderscheiden als partijen die zeer kundig en professioneel zzp’ers bemiddelen.

En een nieuwtje dat ik mee wil geven: Care4 Group bestaat dit jaar 20 jaar! 😊