5 oktober Diversity Day: aandacht voor diversiteit
6 september 2021, 13:31

Op 5 oktober 2021 vindt Diversity Day plaats. Dit evenement is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER). Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, zal de dag openen. De dag staat in het teken van de meerwaarde van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

Dit jaar vindt de derde editie van Diversity Day plaats. Onder het motto ‘jezelf zijn werkt’ zet de organisatie ertoe aan om verschillen te omarmen en ieders unieke talenten te waarderen en benutten. Jaarlijks neemt een toenemend aantal bedrijven deel aan het evenement.

Het programma

Na de kickoff door Mariëtte Hamer, wordt de Award Diversiteit in Bedrijf uitgereikt. Ook organiseren bedrijven een eigen activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit. De activiteiten zijn onder andere workshops, webinars, games en fotosessies. De dag wordt via een livestream uitgezonden, aanmelden is mogelijk via de website van Diversity Day.

Online test

Naast het evenement, heeft de organisatie van Diversity Say ook een online test beschikbaar gesteld om te onderzoeken hoe authentiek mensen zijn op de werkvloer. Een hogere score duidt op een hogere mate van authenticiteit, wat volgens de organisatie samengaat met meer bevlogenheid, betere prestaties en minder kans op burn-out. Als keerzijde wordt genoemd dat mensen die authentieker zijn op het werk, minder ruimte geven aan de ander.

Aandacht voor diversiteit

Onderwerpen die tijdens Diversity Day aan de orde kunnen komen, zijn interculturele communicatie, unconscious bias, inclusief leiderschap en divers werven en selecteren. Met name op het gebied van werving en selectie kunnen intermediairs een rol spelen in diversiteit en inclusiviteit. Een detail kan het verschil maken; in opdrachtomschrijvingen, de selectie van kandidaten of de framing richting opdrachtgevers. Diversity Day pleit ervoor om ruimte te laten voor verschillen, zodat de kracht van diversiteit optimaal wordt benut.