12% groei voorspeld voor wereldwijde staffing industry
7 juli 2021, 14:44

Terwijl de coronacrisis vorig jaar een negatief effect had op de globale staffing industry, voorspelt onderzoeksbureau SIA voor dit jaar een forse groei. In vergelijking tot andere Europese landen, doet Nederland het bijzonder goed.

Afgelopen jaar daalde de winst van de branche met maar liefst 11% wereldwijd. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten van Staffing Industry Analysts (SIA), een instantie die informatie verzamelt over de uitzendbranche. De resultaten zijn afkomstig van uitzendbureaus, detacheerders, intermediairs en overige dienstverleners.

Voorspellingen op lange termijn

Hoewel voor 2021 een winstgroei van 12% wordt voorspeld, vlakt de groeicurve daarna af. Voor 2022 wordt een wereldwijde groei van 8% verwacht. In 2022 zou de branche in de meeste landen moeten zijn hersteld van de coronacrisis.

Bijzonder groot aandeel voor Nederland

Onderzoeksbureau SIA houdt ook bij hoe de omzet verdeeld is over verschillende landen en in welke landen de branche het grootst is. Marktleider was in 2020 duidelijk de VS, met 31% van de wereldwijde omzet. Een hoge omzet gold ook voor Japan (15%) en het Verenigd Koninkrijk (9%).

Top 6 landen met de hoogste omzet in 2020:

  1. VS 31%
  2. Japan 15%
  3. VK 9%
  4. Duitsland 5%
  5. Frankrijk 5%
  6. Nederland 5%

Met een volwassen markt, weet Nederland ongeveer evenveel omzet te genereren als grote Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland. De Nederlandse omzet bedraagt 5% van het totaal wereldwijd.